Skip to content

Digitális alkoholszonda webáruház

Telefonos rendelés

06 (30) 933 – 2215

30 napos garancia

Garantált pénzvisszafizetés

19.990 Ft

A kiszállítás várható időpontja (mai napon leadott rendelés esetén): 2024-05-22

19.990 Ft

Hívja kollégánkat és 2 perc alatt segít kiválasztani a legmegfelelőbb készüléket.

A SPIRATEST alkoholkimutató indikátorcső (alkoholszonda) a vizsgált személy által kilélegzett, meghatározott mennyiségű levegő elemzésére szolgál, amely során könnyen kimutatható, hogy az adott személy fogyasztott-e alkoholt. Az alkoholszonda a kilélegzett levegőben lévő alkohol koncentrációját színváltozással jelzi, amely függ az elfogyasztott alkohol mennyiségétől és a fogyasztástól eltelt időtől.


Product price
Additional options total:
Order total:

Leírás

SPIRATEST alkoholkimutató indikátorcső (alkoholszonda)

 

A SPIRATEST alkoholszonda egyszer használatos, kisméretű, használata rendkívül egyszerű. Bármikor és bárhol alkalmazható. A termék megbízható, pontos eredmény kimutatására képes, amelyet az eltelt több mint tíz év alatt szerzett tapasztalatok, adatok támasztanak alá. A termék a 0,3‰ és 0,8‰ közötti véralkohol-érték kimutatására alkalmas, amely a hatályos jogszabályok alapján az alábbi kategóriáknak felel meg:

  • 0,3 – 0,5‰  ivott, de alkoholosan nem befolyásolt
  • 0,5 – 0,8‰  igen enyhe alkoholos befolyásoltság
  • 0,8‰ felett  egyértelmű a befolyásolt állapot megléte

Használatával megelőzhető számos közlekedési és munkahelyi baleset, amelyet az alkoholos befolyásoltság idéz elő.

 

A Spirateszt alkoholszonda használatának módja

 

Használat előtt győződj ön meg róla, hogy a csőbe töltött szemcsés anyag eredeti, sárga színe nem változott-e meg gyártási vagy tárolási hiba miatt. Amennyiben az anyag színe bármilyen okból elváltozott, az alkoholszonda nem használható, mert téves eredményt mutat.

Miután ezt ellenőrizte, a fém ampullareszelő segítségével reszelje meg az alsó és felső behúzások mentén a csövet a fehér műanyag fúvóka érintése nélkül, majd óvatos feszítéssel – vigyázva, hogy az üveg nehogy sérülést okozzon – törje le a cső mindkét végét a reszelések mentén. A csövön található — higiéniás szempontból fontos – műanyag fúvóka szerepe, hogy a feltörés helyén az éles üveg ne érintkezzen a szájjal, így megelőzve az esetleges sérülést.

Vegyen mély lélegzetet és fújjon a műanyag fúvókán keresztül a csövön található piros nyíl irányába. Addig fújjon a szondába, amíg a csőre festett sárga gyűrű narancsvörös színűre nem változik.
A fújást ekkor hagyja abba. Amennyiben egy fújás a színváltozáshoz nem elég, a fújást ismételje addig, amíg a festék a szükséges narancsvörös színre nem változik. A fújás során a cső kb. 60°C-ra felmelegszik, mely kézzel elviselhető forróságot jelent.mÜgyeljen arra, hogy a fújás során a csőbe nagy mennyiségű nedvesség (pl. nyál) ne kerüljön, mert az megnehezíti az alkoholszonda használatát.

Az eredményes fújás befejeztével várjon 1-2 percig, majd hasonlítsa össze az alkoholszonda töltetén látható elszíneződést az értékelő skálával. Alkohol fogyasztása esetén az alkoholszondába töltött anyag színe sárgáról zöldre változik. A 0,8 ‰ határértéket a töltet – alkoholszondára festett – piros színgyűrűig való elszíneződése jelenti.

 

Egyéb tudnivalók

 

Egy SPIRATEST alkoholszonda egy vizsgálathoz használható.
Kérjük, ne dobja el a használt alkoholszondát az út szélén, közterületen, stb. környezetvédelmi megfontolásból, valamint az esetleges sérülések elkerülése végett (üvegszilánkok, szondatöltet maró szemcséi).
Amennyiben helytelen feltörés következtében az alkoholszondába töltött anyag szemcséi szétszóródnak és bőrre kerülnek, a maró hatású szemcséket bő vízzel mossa le. A termék gyermekek elől elzárva tartandó!
Sötét, hűvös helyen a SPIRATEST alkoholszonda a csomagoláson jelzett gyártási időtől számított 2 évig eltartható.

 

A SPIRATEST alkoholszondát a használati utasításban leírtaktól eltérő módon használni (pl. szívni, a cső fúvóka nélküli végét szájba venni) balesetveszélyes, ezért SZIGORÚAN TILOS!

Alkoholtartalmú édességek fogyasztása esetén a fogyasztást követő 20 perc múlva megismételt vizsgálat esetén a SPIRATEST alkoholszonda már negatív eredményt mutat.
A dohányfüst a termék megbízhatóságát, használatát nem befolyásolja.

Brand

Spiratest

További információk

Fúvókás / fúvóka nélküli

Fúvóka nélküli

Ellenőrzés

Szúrópróbaszerű (napi 1-20 fújás)

Gyorsmérés funkció

Nincs gyorsmérés

Kalibrálható-e?

Nem kalibrálható

Felhasználás

Személyes használatra

Nyomtató

Nincs

Számítógépes csatlakozás

Nincs

Tápellátás

Elemes

Mennyire pontosak az alkoholszondák?

Az alkoholszondák már a legkisebb alkoholfogyasztást is ki tudják mutatni legyen szó akár alap akár felsőkategóriás alkoholszolkáról!

Hogy tudom megrendelni?

A termékeket a kosárba rakás gomb megnyomásával tudod megrendelni vagy az alábbi telefonszámon:
06 (30) 933 – 2215

Mikor kapom meg a rendelésem?

Amennyiben 12 óráig leadod a megrednelésed, úgy másnap már nálad is lehet a csomagod.

Át lehet verni a szondát?

Mivel a legminimálisabb alkoholmennyiséget is kimutatják az alkoholszondák, szinte lehetetlen becsapni. Azonban a fúvókáskészülékek sokkal pontosabban meg tudjuák határozni a elfogyasztott alkohol mennyiségét.

Mit tehetek, ha nem vagyok elégedett?

A vásárlástól számított 30 napon belül nyugodtan visszaküldheted a terméket és visszafizetjük a teljes vételárat!

Hogyan történik a szállítás?

A megrendelésedet szerződött partnerünkkel, a GLS futár szolgálattal kézbesítjük.

ÁFA-t tartalmaz az ár?

Igen, az árak bruttóban értendőek. További ÁFA tartalommal nem kell számolnia!

0