Leírás
A FIT-032 használata:
Normál mérés:
A szonda bekapcsolása után vegyen egy mély lélegzetet és fújjon a szonda tetején lévő nyílásba erősen és egyenletesen, amíg nem hall egy kattanó hangot. Ezt követően jelenik meg az eredmény.
- Nem érzékelt alkoholt:
Ha a koncentráció alacsonyabb az előre beállított riasztási szintnél, akkor a kijelző feletti LED lámpa zölden világít és 0,000 BAC% érték megjelenik a kijelzőn. - Érzékelt alkoholt:
Ha a koncentráció magasabb az előre beállított riasztási szintnél, akkor egy hangjelzés kíséretében a LED lámpa pirosan villog és a mért érték megjelenik a kijelzőn.
Manuális mérés
Ha a vizsgált személy nem tud vagy akar együttműködni (pl. a kifújt levegő nyomása túl alacsony vagy a fújás időtartama nem elég hosszú), akkor a manuális mérési módot célszeri választani. Első lépésként fújjon tiszta levegőt a szondába, hogy eltávolítsa az esetleg az érzékelőn maradt alkoholt. Amikor a kijelzőn a ,,test” felirat olvasható, bele kell fújni a szondába, majd meg kell nyomni a bekapcsoló gombot.
Ezt követően a készülék kijelzi a mért értéket. Ha a vizsgált személy nem tud fújni, akkor az előzőhöz hasonlóan fújjon néhány másodpercig tiszta levegőt a szondába, majd helyezze a szonda befújó nyílását kézzel a vizsgált személy orrához és nyomja meg a bekapcsoló gombot. A minta elemzése után megjelenik a mérés eredménye.
Mivel pontos méréshez egy meghatározott mennyiségű mintára van szükség, a manuális mérés nem ad pontos eredményt, csak kiegészítő jelleggel használható.
Fit-032 alkoholszonda műszaki paraméterei:
Érzékelő | elektrokémiai |
Mérési tartomány | 0.000 ~ 0.400% BAC 0.000 ~ 2.000mg/l BrAC 0.000 ~ 4.000‰ |
Mértékegység | mg/l, ‰, % |
Fit-032 mérési mód | passzív (fúvóka nélkül) |
Eredmény megjelenítés | kvalitatív (magas/alacsony), kvantitatív (számszerű) |
Mintavétel ideje | kb. 0,5 másodperc |
Kijelző | 1,5″-os OLAD |
Memória | legutolsó 50 eredmény időbélyeggel |
Kezelő szerv | OK és fel/le gombok |
Áramforrás | Beépített akkumulátor |
Fit-032 működési hőmérséklet | -5 °C – 45 °C |
Tárolási hőmérséklet | -40 °C – 60 °C |