Alkohol teszt – Mit érdemes választani 2020-ban?

Alkohol teszt sok esetben menti meg a sofőrök jogosítványát, mivel önellenőrzés céljából megtudják állapítani, hogy vezetőképes állapotban vannak-e vagy sem. Azaz zero tolerancia esetén kiment-e az alkohol  a szervezetből avagy sem.

Az alkohol teszt lehet egyszer használatos teszt, ami általában üvegcsöves alkoholszondát jelent vagy papaír alapút, esetleg felfújható zsák formájában kell bejuttatni a levegőt a teszterbe.

Ezen kívül a másik nagy csoportba a digitális alkoholszondákat soroljuk. Ezek a készülékek jóval tartósabbak és többször is tudják használni elemek cseréjével és folyamatos kalibrálással.

Franciaországban már minden kamion söfőrnek kötelező tartozéka az alkohol teszt, aminek a meglétét a hatóságok ellenőriznek is.

Mik a legnépszerűbb alkohol tesztek?

Most bemutatjuk az 3 leggyakrabban vásárolt alkoholszondát, amit önellenőrzésre és céges ellenőrzésre egyaránt használnak.

 

Police Alkohol teszt

Police alkoholszonda

Fúvóka nélküli. Strapabíró készülék. Nem igényel kalibrálást. Önellenőrzésre a legideálisabb.

Azoknak ajánljuk, akik alkalomadtán szeretnének néhány főt ellenőrizni. Precíz elektronikai kivitelezés és a strapabíró külleme mellett, a pontossága is helytálló.

Ideális kis létszámú cégek számára szúrópróba szerű ellenőrzésekhez.

Fúvóka nélküli alkoholszonda, így a higiénia fenntartása is megoldott. Valamint nem jelent többletköltséget a fúvókák utánpótlása sem.

Nem igényel kalibrálást, így az elem cseréjével 1-2 évig zökkenőmentesen használható.

Megnézem Police alkoholszondát

 


 

Hatósági Alkohol teszt

Hatósági alkohol teszt

Fúvókával ellátott alkoholszonda. Kalibrálható készülék. Szúrópróbaszerű ellenőrzéshez a legalkalmasabb.

A Hatósági Alkoholszonda ideális készülék kis létszámú vállalkozások számára.

20-30 fő szúrópróba szerű ellenőrzéshez ajánlott.

Fúvókás készülék! Nagyobb precizitást és pontosságot tesz lehetővé a fúvókával nem rendelkező alkoholszondákhoz képest. Használat után a fúvókák könnyen tisztíthatóak és cserélhetőek, emellett többszöri használatra is alkalmasak.
Kalibrálható alkoholszonda. A kalibrációt ajánlott 6-12 havonta elvégezni.

Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas.

Megnézem a Hatósági alkoholszondát


 

FIT-032 gyors mérésre alkalmas Alkohol teszt

FIT-032 gyorsteszter alkoholszonda

A megbízható, robosztus felépítésű Fit-032 gyorstesztert elsősorban azon cégek számára javasoljuk, akiknél a legfontosabb szempont, hogy minél több személyt minél gyorsabban tudjanak ellenőrizni. Fúvóka nélküli gyors mérésre alkalmas készülék. 30mp/fő Kalibrálható. Rendszeres ellenőrzéshez a legideálisabb alkohol teszt.

Megnézem a FIT-032 alkoholszondát